Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان- ايرنا- استاندار اصفهان گفت: به کمک بخش هاي صنعت، معدن، گمرک و نمايندگي وزارت خارجه بايد بازاريابي ويژه اي براي فرش ايراني صورت بگيرد تا اين هنر اصيل کشورمان، بيش از گذشته به جهانيان شناسانده شود.

به گزارش ايرنا، عباس رضايي روز سه شنبه در آيين افتتاح بيست و يکمين نمايشگاه تخصصي صادراتي فرش ماشيني دستباف در اصفهان افزود: فرش دستباف، هنر اصيل اسلامي- ايراني است که در هر گره آن، تمدن ما نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تصريح کرد: به فرش ايران دست درازي شده که اين کار يا از سوي کشورهايي مانند چين و پاکستان صورت گرفته يا کم کاري ها در داخل باعث آن بوده است.
** وجود 270 هزار بافنده فرش دستباف در استان اصفهان***
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان نيز در اين آيين گفت: فرش ايران قدمت چهار هزار ساله دارد و فرش هاي دستباف کاشان، نايين، نجف آباد، دهاقان و مناطق عشايري کشور از شهرت ملي و جهاني برخوردارند.
اسرافيل احمديه افزود: فرش کاشان و نايين تاکنون ثبت جهاني شده و اقدامات براي ثبت جهاني فرش بقيه شهرهاي داراي ثبت ملي نيز در دست پيگيري است.
وي ادامه داد: بيش از 270 هزار نفر بافنده در استان داريم که مشکل بيمه دارند که دولت درصدد رفع اين مشکل است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان ادامه داد: از يک ميليون مترمربع فرش دستبافي که در کشور بافته مي شود استان اصفهان سهمي حدود 285 هزار مترمربع دارد که نشان دهنده رتبه بالاي اين استان در زمينه توليد فرش دستباف است.
وي خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 541 فقره تسهيلات يکصد ميليون توماني با سود 4 درصد و بازپرداخت سه ساله به بافندگان فرش دستباف داده شده است.
احمديه، تعداد کارت صادر شده براي مشاغل خانگي توليد فرش دستباف در استان را 37 هزار فقره اعلام کرد.
** فرش دستباف بايد به اقتصاد پويا تبديل شود***
شهردار اصفهان نيز در اين مراسم گفت: در طول تاريخ، هنر فرش دستباف به عنوان يک هنر برجسته و ناب ايراني معروف بوده است، اگرچه مصري ها قصد دارند اين فرش را به نام خود ثبت کنند اما روس ها و کشورهاي اروپايي ثابت کرده اند که اين هنر متعلق به ايران است.
قدرت الله نوروزي ادامه داد: هنر فرش دستباف، بخشي از فرهنگ مردم و سنت جامعه ماست که طبع نکته سنج هنرمندان را معرفي مي کند.
وي بيان کرد: فرش دستباف بايد به اقتصاد پويا تبديل شود و زمينه ساز اشتغال جوانان و منبع تامين درآمد ارزي کشور شود که اين کار مستلزم ساماندهي توسط هنرمندان است.
مديرعامل شرکت نمايشگاه هاي بين المللي اصفهان نيز با اشاره به پتانسيل اصفهان و ايران در زمينه فرش دستباف گفت: فرش ايراني علاوه بر ارزش اقتصادي از ارزش فرهنگي نيز برخوردار است.
علي يارمحمديان افزود: ميراث ارزشمند فرش يکي از پتانسيل هاي بالقوه است که بر اساس آن مي توان نمايشگاه جهاني فرش را در اصفهان برگزار کرد.
مديرعامل شرکت نمايشگاه هاي بين المللي اصفهان اضافه کرد: برگزاري 21 دوره نمايشگاه فرش در اصفهان، به برگزاري نمايشگاه جهاني فرش در اين استان کمک مي کند.
وي اظهار اميدواري کرد که در آينده نزديک نمايشگاه فرش منطقه اي در اين استان برگزار شود.
به گزارش ايرنا، بيست و يکمين نمايشگاه تخصصي صادراتي فرش دستباف اصفهان عصر امروز در محل برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي اين شهر گشايش يافت.
اين نمايشگاه با بيش از 9 هزار مترمربع فضاي نمايشگاهي، دستاوردهاي فعالان عرصه فرش دستباف از استان هاي اصفهان، تهران، قم، خراسان رضوي، گلستان، کردستان، چهارمحال و بختياري، فارس و کرمان را به نمايش گذاشته است.
در بيست و يکمين نمايشگاه تخصصي صادراتي فرش دستباف اصفهان، 150 توليدکننده و فعال اين هنر ـ صنعت حضور دارند.
نمايشگاه تخصصي صادراتي فرش دستباف روزهاي 20 تا 25 آذر از ساعت 15 تا 22 در محل برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي استان واقع در پل شهرستان اصفهان داير است.
9913/6027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۸۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی

رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است، گفت: در برگزاری آیین و ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران، فقط نگاه سازمانی نداریم بلکه با نگاهی ملی و در راستای ارتقای جلوه بین‌المللی و جهانی ایران به استقبال برگزاری این بزرگداشت رفته‌ایم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قرارگیری در آستانه برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد فعالیت دانشگاه تهران، گفت: ما می‌دانیم که واقعیت‌های سنت دانشگاهی در تمدن ایران که دنیا به آن اعتراف دارد، محدود به چند دهه سابقه دانشگاهی نیست بلکه برای شکل‌گیری دانشگاه در قالب مدرن، مجموعه ساختمان‌هایی در ۹۰ سال گذشته برای دانشگاه تهران شکل گرفت و دارالفنون به آن منتقل شد. نهادهای بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد که اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با حضور در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به توضیح مبانی انضمام قدمت نهادهای علم ایران به سابقه دانشگاه تهران پرداخته و در پی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران و تدوین نظامی برای سنت دانشگاهی را به دانشگاه تهران واگذار کرده است، افزود: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد. اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر داریم و در حال باززنده‌سازی این سیر تکامل هستیم و باور داریم دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
مقیمی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، ماموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران بر تلاش علمی برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهادهای علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران تاکید کرد و اظهار داشت: مبنای قانونی قوی و اسناد پشتیبان علمی برای انضمام قدمت دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران فراهم شده است. در نظر گرفتن چند دهه قدمت برای دانشگاه تهران، با واقعیت تمدنی ما سازگار نیست بلکه دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تایید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده است. دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در سپهر علم و فرهنگ کشور می‌درخشد و میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.

مقیمی در ادامه سخنانش به نقد کم‌کاری‌ها در تبیین و تبلیغ تاریخ تمدن ایران زمین و خدمات متقابل اسلام و ایران پرداخت و تصریح کرد: جریان‌های تقابلی با ارزش‌های تمدنی ما، هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را نشانه گرفته‌اند. تلاش‌های سازماندهی‌شده برای رنگ باختن هویت ایرانی و فراموش شدن افتخارات تمدنی و ترویج حس شیفته غرب شدن، در حالی صورت می‌گیرد که رویکرد تقابلی آنها به دنبال این است که هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را زیر سوال ببرد.

وی افزود: در اسرائیل با برگزاری جشن پوریم معتقد هستند که به نوعی موفق شده‌اند تمدن ایرانی را به زمین بزنند و عده معدودی از مدعیان ملی گرایی که تقابل با فرهنگ اسلامی را در پیش گرفته اند، بدلیل جهالت یا دین ستیزی، بدون اینکه از فلسفه شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و ارزشهای فرهنگی آن آگاه باشند، از اقدامات آن حمایت می‌کنند. بنابراین باید همگان را به تمدن و هویت ایرانی توجه بدهیم و بیشتر آگاهی‌بخشی کنیم. به شدت به کار کردن بر روی تمدن و هویت ایرانی نیاز داریم.

این درحالی است که بعضی افراد نادان دوست‌نما نیز از سوی دیگر می‌گویند وقتی از اسلام صحبت می‌کنیم، تمدن ایرانی را باید کنار بگذاریم. این حرف نابجایی است و به نوعی همکاری و همراهی با همان‌ افرادی است که تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند. این افراد که به ظاهر خود را متدین و مدافع نظام و رهبری نشان می‌دهند اتفاقا برعکس دیدگاه رهبری اقدام می‌کنند و به نظام ضربه می‌زنند. معتقدیم خروجی این دیدگاه افراطی که می‌خواهد تمدن ایرانی را مورد هجمه قرار دهد متناسب با همان رویکردی عمل می‌کند که غربی‌ها تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند.

مقیمی با اشاره به اینکه ویل دورانت کانون تمدن‌سازی در ایران را دانشگاه جندی شاپور دانسته است، افزود: دانشگاه یکی از ارکان سه گانه تمدن است و یکی از مبناهایی که بخواهیم قدرت یک تمدن و نظام‌مندی یک حکومت را ارزیابی کنیم، وجود دانشگاه‌ها است. در بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی در ایران که 8 خرداد ماه همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهادهای دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده به عنوان ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

مقیمی با اعلام اینکه معاونان اداری و مالی و معاونان اجرایی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران به عنوان رابط و حلقه اتصال واحدهای دانشگاهی با ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همکاری خواهند داشت، گفت: انتظار می‌رود در هر دانشکده حداقل یک رویداد مهم و متفاوت همزمان با برگزاری این بزرگداشت در طول سال ۱۴۰۳ اجرا شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: روز هشتم خرداد ماه از هر دانشکده دانشگاه تهران، تعدادی فارغ‌التحصیل یا دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند به صورت نمادین در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران حضور پیدا کرده و لباس فارغ‌التحصیلی به تن می‌کنند که از این افراد با حضور هیات رئیسه دانشکده‌ها تجلیل ‌می‌شود. همچنین عکس یادگاری در سردر دانشگاه با حضور این منتخبین دانشکده‌ها خواهیم داشت.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از اجرای نماد ویژه و فاخر برای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سال فعالیت دانشگاه تهران در چهارراه واقع در پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین از برگزاری اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس روسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • رفتار زائران ایرانی در حج باید الگو باشد
  • تمجید ویژه از یک پرسپولیسی‌؛ او مدعی آقای گلی است!
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • تجار افغانستانی در نمایشگاه توانمندی های صادراتی + فیلم
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • استان یزد، غرفه برتر نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب